Συντήρηση και επανένταξη στο Πρόγραμμα Προπόνησης

Η αλήθεια είναι ότι στη παρούσα φάση όλοι έχουμε μείνει πίσω στο στόχο μας.Η έξαρση του κοροναϊού CoVid-19 χάλασε τα σχέδια όλων των αθλητών. Παρόλα αυτά, μία οργανωμένη συντήρηση θα βοηθήσει στη γρήγορη επανένταξη στα φυσιολογικά στάνταρ. Η δημιουργία προγραμμάτων με στόχο την υγεία και όχι την φυσική κατάστάση μοιάζει η πιο ρεαλιστική.Εκτός αυτού,στο παιχνίδι μπαίνουν διατροφή, ψυχολογία και βιολογικές συνήθειες, που όλα χρήζουν προσοχής για να παρέλθει το διάστημα της διακοπής όσο γίνεται πιο ανώδυνα.

profile

Στο προπονητικό επίπεδο δίνουμε βαρύτητα σε:

1.ΑΕΡΟΒΙΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ

Ένα συνεχόμενο τρέξιμο με διάρκεια 20λεπτά το ελάχιστο (1-2 φορές/εβδομάδα) μοιάζει ιδανικό γι’ αυτό το χρονικό διάστημα.

2.ΑΝΑΕΡΟΒΙΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ

Στενά συνδεδεμένος με τον Αερόβιο μηχανισμό . Συνεχόμενο τρέξιμο (μικρότερης διάρκειας και υψηλότερης έντασης ) με αλλαγές ρυθμού προτιμάται για την ενεργοποίηση του.

3.ΑΣΚΗΣΕΙΣ STABILITY

Οι ιδανικές ασκήσεις για την συντήρηση του μυοσκελετικού συστήματος.

4.ΔΥΝΑΜΗ

Στη παρούσα φάση είναι προτιμότερο η επιλογή της κυκλικής μεθόδου. Δουλέψτε κυκλικά για την ενεργοποίηση του αναερόβιου μηχανισμού, ο οποίος ειναι σημαντικός σχεδόν σε όλα τα αθλήματα.Παρόλα αυτά δεν είναι λάθος η συντήρηση δύναμης και σε σταθμούς .

5. ΔΙΑΤΑΣΕΙΣ

Ο πιο σημαντικός παράγοντας . Δώστε μεγάλη βαρύτητα με πολλές επαναλήψεις σε όλες τις μυικές ομάδες. Ο τύπος μυικών διατάσεων (στατικές ή δυναμικές) ορίζεται από τι προγραμμα θα ακολοθήσει. Μην τις παραμελείτε, θα βοηθήσουν στο μέλλον για τυχόν αποφυγή τραυματισμού.

Μπελαγιάννης Νικηφόρος Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Msc. Kinesiolgy

bn-group